Lacul lui Tibi- Santejude Vale

Destul de aproape de Cluj Napoca, in localitatea Santejude Vale, se gaseste un frumos lac de pescuit care pentru pescarii incepatori si nu numai poate oferi frumoase rezultate si satisfactii.

Ca sa ajungeti pe lac dinspre Cluj mergeti spre orasul Gherla, intrati in oras si aici faceti dreapta spre comuna Fizesu Gherlii si continuati pe acest drum pana la iesirea din localitatea Santioana unde faceti dreapta spre localitatea Santejude Vale. Drumul intre Santioana si pana la lac este pietruit, iar ca sa ajungeti la el, treceti pe langa lacul mare din Santejude Vale, urcati pe un povarnis paralel cu lacul mare, iar dupa coborarea povarnisului da-ti de lac.

Aici, chiar la intrarea principala, aveti si o parcare, unde va puteti lasa masina in siguranta. De aici se poate beneficia de carucioare pentru transportul bagajelor.

Pe lac se poate pescui de pe doua laturi,una situata la umbra unei frumoase paduri, cealalta parte fiind cea pe care se afla casa lui Tibi, proprietarul lacului, parte care nu are locuri cu umbra si de aceea este recomandat sa aveti o umbrela pentru protectie la voi.Lacul este amenajat din loc in loc cu mici pontoane pentru pescari, pe care incap doua rodpoduri cu cate 3 bete fiecare.Pe fiecare parte a lacului exista si cate o toaleta.

Regulamentul de pescuit ar fi cam asta: taxa de pescuit 25 lei/ 12 ore, cu maxim 3 bete, carasul se poate retine, crapul se plateste la kilogram. Este interzis ariciul si ancorele, pescuitul se practica de pe mal ca si nadirea . Se foloseste saltea de receptie si spray antiseptic pentru pestele eliberat.

Ca si momeli, pentru pescuitul la crap, cele mai bune rezultate eu si amicul meu Cristi, cel cu care am facut mai multe partide de pescuit pe acest lac, le-am avut la boiles solubil cu aroma de fructe si squid octopus si la boiles bine dipuit, cu un plus pentru aroma robinred. Important pe acest lac este si locul de unde pescuiti, in general cele mai bune rezultate sunt pe ambele parti ale lacului spre zona de stufaris, adica spre coada lacului. Atentie aici si la agataturi.Nadirea o faceam cu bastonul pentru nadit, folosind uneori si saculet solubil sau pasta solubila pe plumb.

La tipurile de boiles prezentate am avut rezultate foarte bune si la tempertaturi de -5 grade Celsius.

O varianta pentru pescuit la temperaturi scazute si nu numai: Sac de dormit Pinguin, extrem -31C, 4 sezoane.

Pescuit la -5 grade Celsius

2010_04230079

2010_04230083

2010_05070041

Vedere spre coada lacului, de pe partea cu cabana

2010_05070017

Vedere inspre dig, de pe partea cu padurea

2011_05210001

2011_05210052

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s