Prin Padurea Faget

Un articol scurt pentru cei cu copii mici si nu numai si pentru cei ce locuiesc in Cluj Napoca sau in localitatile de langa oras.

Intr-una din zilele trecute am iesit la o plimbare cu familia prin padurea de la marginea orasului, in Padurea Faget, pe unul din traseele mai nou realizate si marcate, un traseu cu tematica special pentru copii, amenajat de catre membrii Retelei Natura 2000. Traseul l-am descoperit intamplator aproximativ acum un an, dar nu am reusit sa ajungem pe el decat acuma.

DSC_0580

DSC_0579

Traseul incepe de la intrarea pe strada Cerbului din satul Faget si se termina langa Observatorul Astronomic. Noi am facut doar vreo trei sferturi din el pentru ca se apropia ora de somn 🙂 si am ajuns doar putin mai sus de satul Casele Micesti.

Tot traseul este marcat pe copaci printr-o broscuta alba si este doar prin padure, diferentele de nivel sunt foarte mici si pot fi facute usor de catre toata lumea, atat de  copii cat si de catre cei cu o conditie fizica mai slaba.

DSC_0598

DSC_0662

Cautand broscute. 🙂

DSC_0632

Din loc in loc exista si puncte de informare pentru cei mici, unde le sunt explicate mai multe despre vietuitoarele si plantele ce traiesc in padure.

DSC_0654

DSC_0820

Cate ceva si despre bolovanii rotunzi existenti pe traseu.

DSC_0754

DSC_0751

Traseul este comun la un moment dat cu traseul de la Cabana Camping Faget spre Varful Peana (cel mai inalt varf de langa Cluj Napoca, 832 m altitudine) si Varful Magura Salicei, traseu marcat cu banda albastra, pe aceasta portiune ne-am intalnit si cu cateva grupuri de biciclisti.

DSC_0682

Dupa vreo jumatate de ora de mers pe aceasta portiune a traseului am ajuns si la intersectia cu traseul de la capatul Cartierului Manastur spre Cheile Turzii, traseu marcat cu banda rosie.

La intersectie de trasee.

DSC_0780

Aici traseul nostru se desparte de celelalte trasee si continua tot inainte inspre Observatorul Astronomic. Noi am mai mers pe traseu inca vreo zece minute, pana cand am dat de un punct de informare despre arborii din padure. Aici este o mica carare de vreo 50 de metri ce se intersecteaza cu traseul si care duce la marginea padurii, carare pe care am mers si noi din curiozitate si astfel am dat de drumul ce duce la satul Casele Micesti, sat ce se afla la aproximativ o suta de metri de locul in care am iesit din padure.

DSC_0804

O fantana in padure.

DSC_0809

De aici noi ne-am intors la locul unde am parcat masina, pe strada Cerbului, de data asta luandu-l pe cel mic in brate pe tot traseul, asa ca nu a durat mai mult de o jumatate de ora pana cand am ajuns la locul de unde a inceput excursia noastra.

DSC_0574

 

 

 

 

 

 

 

5 gânduri despre “Prin Padurea Faget

 1. Satul Făget nu există.N-a existat niciodată.Erau casele Făget ( ca şi casele Miceşti ).Acum este un cartier al oraşului.
  Despre trovanţi am scris aici : https://fosile.wordpress.com/2011/10/23/concretiuni-de-feleac/, dacă te-ar interesa.
  Prin pădurea Făget sînt nenumărate trasee pentru ciclişti, mergători, alergători, plimbăreţi, motociclişti şi alţii.A devenit un fel de parc mai sălbatic şi din cauza asta au de suferit animalele care şi-ar duce traiul pe acolo.
  Dacă tot aţi fost prin Cluj, n-aţi trecut şi pe la Hoia?

  Apreciază

  1. Exista un indicator rutier cu iesire din Faget, chiar imediat langa intrarea pe strada Cerbului, de aici am dedus ca o fi sau o fi fost vreodata satul Faget. La fel si pentru Casele Micesti exista indicator de intrare. Am scris articolul despre acest traseu in primul rand pentru parintii cu copii mici care ar dori sa le ofere copiilor cand ies la padure sau la iarba verde si altceva decat mici si gratare. Am fost si in Padurea Hoia de cateva ori in cei peste 40 de ani de cand ma tot plimb prin Cluj :).

   Apreciază

   1. Imi vine a crede că eşti clujean.Sau nu?Doar ai trecut pe aici cu diferite ocazii?
    Mai înseamnă că , în cei 40 de ani de cînd te plimbi prin Cluj, te-ai jucat şi prin Cheile Turzii şi cele ale Turului.Mi-ar place să cred asta.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s