Valea Popii Sisterea

Pentru ca in aceste momente sunt la pescuit pe unul din cele mai frumoase si mai bine intretinute lacuri din Romania, lacul Cetariu, impreuna cu familia si cu cei doi prieteni ai mei Cristi si Nicu, am decis sa scriu despre lacul situat la mai putin de un kilometru distanta de noi, la celalalt capat al padurii din spatele nostru.

Un lac superb, administrat exemplar, ce iti ofera liniste si placere de a pescui, cu oameni care inteleg ce inseamna relaxarea si respectul celui de langa tine, un lac cu exemplare de crap de toate dimensiunile, de la cei de o vara pana la exemplare de peste 20 de kilograme, asta ar fi pe scurt descrierea lacului Valea Popii Sisterea, situat la distanta de doi kilometri fata de localitatea Sisterea din judetul Bihor.

Pentru a ajunge la lac, din localitatea Oradea trebuie sa urmam drumul judetean 767F, trecem de localitatea Cetariu si intersectia cu drumul ce duce la lacul Cetariu trecem de localitatea Tautelec si ne continuam drumul pana ajungem in localitatea Sisterea, unde urmarind indicatoarele spre lac, ajungem pe drumul comunal 25. De la iesirea din sat pana la lac sunt aproximativ doi kilometri, trecand mai inainte pe langa lacul  Steluta, aflat pe partea dreapta fata de sensul de mers.

Lacul are in jur de 16 hectare si adancime maxima de 6 metri inspre dig. Are forma literei Y, pe o parte si pe peninsula fiind marginit de padure.

Pentru a putea pescui pe lac este recomandat ca in prealabil sa iti faci rezervare, pentru ca de cele mai multe ori standurile productive sunt ocupate.

Pe cele doua laturi de pe care se pescuieste, standurile sunt bine delimitate, iar pe portiunea de la dig pana unde incepe peninsula, sunt amplasate balize pe mijlocul lacului, fiind astfel delimitat pentru fiecare stand, zona pe care poate pescui. Aceasta zona este si zona cu apa mai adanca.

Am ajuns pe acest lac pentru prima data in octombrie anul trecut impreuna cu familia, fiind prima data cand am iesit la pescuit pentru mai multe zile cu ,,piticul”. Din pacate vremea ne-a jucat o festa si drumul dinspre Cluj l-am facut in mare parte pe o ploaie torentiala, care a tinut mai multe ore chiar si dupa ce am ajuns pe lac, urmata de o racire accentuata a vremii, ceea ce a influentat probabil rezultatul partidei de pescuit, desi am reusit totusi destul de multe capturi.

Pe lac, cand am ajuns noi, era deja Nicu cel cu care am organizat aceasta partida de pescuit si care reusise sa se instaleze inainte de a incepe potopul.

Ajungand pe o vreme asa de urata, ne-am chinuit putin pana am reusit sa instalam cortul, nu e prea placut sa-l instalezi pe ploaie, mai ales la dimensiunile lui de aproape 5 metri lungime si pe pamant imbibat cu apa.

Standul 13.

DSC_0711

DSC_0715

A urmat apoi pregatirea de pescuit. Batand vantul tare, nici eu si nici Nicu nu am sondat substratul, asa ca am facut o nadire usoara cu spombul inspre doua balize, fiecare luandu-si ca reper pentru lansare cate una.

Am lansat betele pana la urma, folosind saculet solubil si aruncand inspre una din balizele de la mijlocul lacului, fiind o zona unde banuiam ca si altii au pescuit, asa ca cel mai probabil era un loc nadit des si cu sanse mari de a tine pestele in zona.

Capturile in primele 24 de ore au fost putine, dar odata cu incalzirea vremii au inceput si pestii sa fie mai activi si chiar daca capturile nu au trecut de 7 kg, au fost destul de numeroase avand in vedere racirea brusca de temperatura, in urmatoarele zile reusind sa prindem impreuna aproximativ 30 de exemplare de crap.

Pe standurile de langa noi, inspre partea cu digul, pe standurile 11 si 12, erau 5 sau 6 pescari, care pescuiau pe apa mai adanca, spre sau langa dig si care au avut cateva capturi cu exemplare cuprinse intre 12 si 16 kg, dar de mentionat ca frecventa capturilor noastre la 2 pescari era mai mare decat frecventa capturilor lor.

DSC_0722

Ca si momeala am folosit boilesuri ,,homemade” facute de Nicu dupa propria lui reteta cu care am avut rezultate si pe alte lacuri, reteta bazata pe fainuri de tip fishmeal si aroma de krill. In general am nadit dupa fiecare captura cu cate 20-30 de boilesuri aruncate cu cobra, dimineata si seara nadind mai mult, cu spombul.

Ultima dimineata petrecuta pe lac a fost si cea mai frumoasa si linistita, asa ca pozele vorbesc de la sine despre frumusetea locului.

DSC_0749

DSC_0748

DSC_0750

DSC_0752

DSC_0755

DSC_0753

Un gând despre “Valea Popii Sisterea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s